Notification: you are in staging mode.

Inspiratiemarkt Trefdag 2022

Tijdens de pauzes was er ruimte om te netwerken én konden de aanwezigen inspiratie opdoen voor lokale acties, activiteiten en een duurzaam, eerlijk en ethisch aankoopbeleid bij tal van partners op de inspiratiemarkt.

Volgende organisaties en bedrijven waren op het appel:

Chocolates from Heaven is een premium biologische Fairtradechocolade met een missie. We maken onze chocolade met veel passie, daarom gebruiken we enkel ingrediënten die voldoen aan strikte normen voor kwaliteit, ethische handel en ecologische duurzaamheid. We zijn allemaal gepassioneerd door de chocolade en samen met jou streven we naar een betere wereld. Klik hier voor meer info.

Gent Fair Trade, Oxfam-Wereldwinkels e.a. partners sloegen exact 1 jaar geleden de handen in mekaar voor Komaf Koffie. 

Sla een babbel met één van de barista’s, drink een tasje koffie en ontdek de link tussen koffie en klimaatverandering. HOT topic! Klik hier voor meer info. 

 

Hetdocumentatiecentrum Mondiale Solidariteit van de Provincie Oost-Vlaanderen ondersteunt lokale besturen, verenigingen, scholen … met gratis educatief en informatief materiaal over thema’s als fair trade, de SDG’s en wereldburgerschap. Zo ontlenen ze SDG-zitkubussen, een SDG-kar, educatieve spelen rond fair trade en nog veel meer. Daarnaast maken ze ook inspiratielijsten waarin ook online educatief materiaal wordt opgenomen. Klik hier voor meer info.

Voedsel Anders is een beweging van organisaties, boer.inn.en en burgers die meewerken aan een agro-ecologische voedselproductie. Wij werken rond eerlijk, duurzaam, lokaal en gezond voedsel. Voedsel, anders. Concreet steunen we agro-ecologische boeren die natuurinclusief werken en hun producten vermarkten via de korte keten. Verder zetten we in op het sensibiliseren van burgers rond gezond en duurzaam voedsel.
Klik hier voor meer info.

 

HetTrade for Development Centre (TDC) promoot eerlijke en duurzame handel en verbetert de markttoegang van producentenorganisaties in Afrikaanse landen. TDC, dat deel uitmaakt van het Belgisch Ontwikkelingsagentschap Enabel, werkt rond 3 grote pijlers: 
• Informatie creëren en delen: TDC volgt de evolutie en de impact van eerlijke en duurzame handel op in de ontwikkelingslanden én in België door middel van enquêtes, marktonderzoek, publicaties, artikelen, conferenties/webinars 
• Steun aan producenten: TDC biedt producenten in het Zuiden een volledig coachingsprogramma op vlak van marketing en financial & business management. 
• Bewustmaking: TDC organiseert campagnes om fair trade en duurzame handel in de kijker te zetten. De Week van de Fair Trade is de meest bekende campagne. Meer info vind je op: www.tdc-enabel.be www.weekvandefairtrade.be

Jeugddienst Globelink is een landelijk georganiseerde jeugddienst, gevestigd in Anderlecht. Voor en door jongeren zetten ze samen participatieve projecten op rond maatschappelijke thema’s (vb. klimaat, voeding, eerlijke handel, migratie, identiteit …). Samen werken ze naar een actie toe, om zo duurzame kennis en vaardigheden bij de jongeren aan te wakkeren! Meer info vind je hier.

Duurzaam op alle vlakken, ook op vlak van onze kleding. Hetgeen we dragen heeft een grote impact op onze omgeving en op onze gezondheid, maar ook op de levensomstandigheden van heel wat mensen over de hele wereld. Jij kan heel bewust het verschil maken, een statement maken. Met Cottover draag jij dat statement: een positieve impact en voluit voor fairtrade en duurzaamheid, op alle vlakken. Meer info vind je hier.

Waarom is het niet de normaalste zaak van de wereld dat iedereen toegang heeft tot gezonde, duurzame en betaalbare voeding? Waarom dulden we lege brooddozen? Vinden we het normaal dat boeren geen degelijk inkomen halen uit elke dag ervoor zorgen dat wij goed kunnen eten? Wie geeft daar ‘een zak’ om? Rikolto geeft erom. FairTradeGemeenten ook. 

Ontdek wat er in de zak zit en wat je er in jouw FairTradeGemeente mee kan aanvangen tijdens ‘De week voor Goed Eten’. Meer info aan de stand! 

Fairtrade staat voor eerlijke handel. Van het ontbijt dat je eet, tot de koffie die je op je werk drinkt, tot de katoenen bloesjes die je draagt. Voor de Week van de Fair Trade zet Fairtrade België het lot van de koffieboer.inn.en in de kijker door de laaangste geeuw ter wereld te creëren. Want enkel met een eerlijk inkomen kunnen zij zich aanpassen aan klimaatverandering. Voorkom lege kopjes, kom nu in actie! En kom mee geeuwen aan onze stand! Meer info vind je hier.

Oké Koffie kiest bewust voor duurzame koffie en biedt daarom Fairtradekoffie aan. De keuze voor Fairtradekoffie in hun gamma past bij hun eigen filosofie: ze werken met een zuinig productiesysteem en CO2-vriendelijk transport. Bovendien doen ze ook aan upcycling van koffie en koffierecyclage. Wil jij weten hoe lekker duurzame koffie is? Proef het bij Oké Koffie.
Meer info vind je hier. 

Kies je voor fairtradeproducten van Oxfam, dan mag je op je twee oren slapen: jij consumeert ethisch over de hele lijn. Producenten krijgen een eerlijke prijs voor elk product én kunnen rekenen op een langetermijnsamenwerking. Zo staan ze jaar na jaar sterker in hun schoenen tegenover de genadeloze internationale handel. 
Kom naar onze stand en bekijk ons ganse aanbod. Er zijn al tal van FairTradeGemeenten die bij ons aankopen. Ben jij de volgende? Hier vind je meer info.

Voedselteams verbindt en activeert burgers en boeren om samen een voedselsysteem op te bouwen dat eerlijk, gezond en duurzaam is van zaadje tot bord. Omdat daden meer zeggen dan woorden, proberen we het bestaande voedselsysteem te veranderen door ons koopgedrag. Daarvoor zorgen we ervoor dat onze leden rechtstreeks bij de lokale, duurzame producent hun voeding bestellen. Meer info vind je hier.