Gezocht: stagiairs met LEF!

Voor academiejaar 2023-2024 zoeken we stagiairs met organisatorische en communicatieve skills om onze werking te ondersteunen. In het bijzonder voor de communicatie, organisatie, planning en uitvoering van twee nieuwe jaarlijkse activiteiten. Maar ook de dagelijkse werking verdient je aandacht.

1) De Faire Ronde

Samen met de coördinator werk je een actie- en communicatieplan uit voor de Faire Ronde. Dit is een nationale actie  in zoveel mogelijk Faire Gemeenten op zaterdag 11 mei. Doel is om zoveel mogelijk gemeenten warm te maken om een lokale Faire Ronde te organiseren, om burgers te activeren en de publieke opinie te sensibiliseren.

2) De Trefdag Faire Gemeente

Samen met de coördinator werk je een inhoudelijk programma en een  communicatieplan uit voor de Trefdag Faire Gemeente op vrijdag 6 oktober 2023. Doel is om zoveel mogelijk stakeholders uit de gemeenten (schepenen, ambtenaren en vrijwilligers) warm te maken om deel te nemen.

Profiel student (competenties/ervaring/…):

Je bent een communicatief en/of organisatorisch talent, niet bang om contacten te leggen en je hebt een stevige interesse in een faire en duurzame wereld en samenleving. Je staat te springen om het Vlaamse middenveld, gemeenten en heel wat NGO’s beter te leren kennen en mee te werken aan boeiende online en offline acties.

En ook nog: 

 • Je volgt een (bachelor of master) opleiding communicatie, journalistiek, event management, sociaal-cultureel werk, agogiek, sociale wetenschappen of aanverwanten.
 • Je hebt interesse in mensen samenbrengen rond lokaal beleid, duurzaamheid, ecologie en fair trade.
 • Je bent een gedreven en zelfstandig persoon met een grote interesse in een duurzame en faire samenleving en maatschappij.
 • Je houdt van mensen ontmoeten, lezen, schrijven, informatie verzamelen en verwerken.
 • Je werkt zelfstandig, snel en nauwkeurig.
 • Je kan goed plannen en organiseren.
 • Je begrijpt, spreekt en schrijft zeer goed Nederlands. Andere talen zijn een pluspunt.
 • Je bent bekend met sociale en andere media.
 • Je kan goed functioneren in flexibele werktijden en werkomgevingen.

Wat bieden we?

We bieden je een hands-on werkervaring aan binnen het kleine team van Faire Gemeente waarbij je gecoacht wordt om je talenten te ontplooien of nieuwe vaardigheden te leren.

En ook:

 • Een inkijk in de werking van een nationale campagne in heel Vlaanderen. Vanuit deze campagne werk je samen met NGO’s en middenveldorganisaties, lokale gemeentebesturen, vrijwilligersgroepen, Vlaamse pers en het nationale en Vlaamse beleid.
 • De kans om met voldoende ruimte en verantwoordelijkheid ervaring op te doen in een all-round organisatie- en communicatiewerking (redactie artikels, B2B & B2C-communicatie, sociale mediaplanning, video en fotografie…) in nauwe samenwerking met de coördinator.
 • Een boeiende stage in een kleine, dynamische organisatie in hartje Brussel.
 • Een stagefunctie voor minimaal 3 maanden (en 3 dagen per week). Data en periode overeen te komen in overleg. Flexibiliteit ivm lessenrooster/sollicitaties/andere job is mogelijk.
 • Terugbetaling van vervoer- en andere onkosten.
 • Een flexibel thuiswerkbeleid waarbij we er prioriteit van maken om je deel te laten voelen van het groter team.

Zo stel je je kandidaat

Spreekt het profiel en stage-opdrachten jou helemaal aan? Heb je zin om met ons te werken maar heb je andere skills? Lijkt een combinatie van verschillende opdrachten jou wel wat? Ben je op dit moment geen student maar wil je wel ervaring op doen als vrijwilliger?
Stuur dan een mailtje met CV/portfolio, een korte motivatie en de periode waarin je beschikbaar bent naar Bianca De Wolf (bianca@fairetradebelgium.be) en we bekijken samen hoe we je een plekje kunnen geven.

Heb je nog vragen?

Contacteer Bianca De Wolf (0479 58 41 70, bianca@fairtradebelgium.be)