Notification: you are in staging mode.

De campagne FairTradeGemeente is een samenwerking tussen 4 organisaties: Fairtrade Belgium, Oxfam-Wereldwinkels, Rikolto en 11.11.11. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door Cottover en België-Partner in ontwikkeling.

FairTradeGemeente kan onder andere steunen op de jarenlang opgebouwde expertise van Oxfam-Wereldwinkels. Dit is een democratische vrijwilligersbeweging met sterke lokale verankering, die door haar strijd voor een rechtvaardige wereldhandel opkomt voor ieders recht op een menswaardig leven. De organisatie bouwt aan een structureel eerlijke wereldhandel. Niet enkel via de verkoop van producten, maar ook via lobbywerk, acties en vormingen.

Benieuwd? www.oxfamwereldwinkels.be

Ook 11.11.11 maakt deel uit van het partnerschap van FairTradeGemeente. Als koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging bundelt 11.11.11 de krachten van tientallen organisaties, tienduizenden vrijwilligers en partners wereldwijd. Samen met al deze partners vecht de organisatie tegen onrecht en voor duurzame verandering, want iedereen verdient dezelfde basisrechten.

Interesse? www.11.be

Fairtrade Belgium is als ngo onderdeel van de grote internationale Fairtrade beweging. Via het Fairtrade label willen ze ervoor zorgen dat producenten in Afrika, Latijns-Amerika en Azië een eerlijk inkomen krijgen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Daarvoor bouwen ze bruggen: tussen consumenten, het maatschappelijke middenveld, de industrie én de producenten.

Meer info? www.fairtradebelgium.be

Een andere trotse partners is Rikolto (het voormalige Vredeseilanden). Rikolto betekent ‘oogst’ in het Esperanto. Samen met boeren, bedrijven, wetenschappers en overheden oogsten ze nieuwe ideeën om een groeiende wereldbevolking op een duurzame wijze te voeden. Van een eerlijk inkomen voor de boer tot betaalbare en kwaliteitsvolle voeding voor iedereen, Rikolto heeft de ideale expertise om de campagne FairTradeGemeente te versterken.

Meer info: www.rikolto.be

 

FairTradeGemeente wordt mede mogelijk gemaakt door het sponsorschap met Cottover. Cottover, deel van de groep Texet, produceert kleding die aan de hoogste sociale en ecologische voorwaarden voldoen. De kleding draagt het Fairtrade label, en is Oeko-tex en GOTS-gecertificeerd. Cottover produceert (gepersonaliseerde) kleding voor de lokale scholen, gemeentepersoneel, sportclubs, jeugdbewegingen,… in jouw gemeente.

www.cottover.be

De campagne FairTradeGemeente wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van België-Partner in ontwikkeling.